Pakkaa matkatavarat oikein

Lähtöselvitys sijaitsee lentoaseman pääoven välittömässä läheisyydessä oikealla. Ruumaan menevät matkatavarat jätetään lähtöselvitysvirkailijoille. Lähtöselvityksessä selvitetään myös mahdolliset suuret matkatavarat kuten urheilutarvikkeet, soittimet tai lemmikkieläimet. Näiden kuljetusohjeisiin on syytä tutustua lentoyhtiöiden sivuilla, koska ohjeet vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Lastenvaunut ja -rattaat kannattaa pakata suojapussiin ennen ruumaan laittoa.

Pakkausohjeet lentomatkalle – mitä saa viedä koneeseen, mitä ruumaan?

Matkatavaroiden sallittu määrä ja koko riippuvat lentoyhtiöstä. Tavallisesti käsimatkatavaroita voi viedä koneeseen yhden 8-10 kiloisen laukun sekä yhden ns. henkilökohtaisen esineen kuten käsilaukun tai kannettavan tietokoneen. Käsimatkatavaralaukun on mahduttava ympärysmitoiltaan konessa istuinten yläpuolla olevaan suljettavaan tavaratilaan. Tarkasta sallittu paino ja laukun mitat aina suoraan lentoyhtiöstäsi. Käsimatkatavaran koon voit käydä vielä mittaamassa erillisessä kokeilutelineessä lentoasemalla tuloaulassa pääoven vieressä ennen lähtöselvitykseen saapumista.

Lentomatkustusta koskevat turvamääräykset ovat tiukat. Hyvätkään syyt tai selitykset eivät auta, mikäli mukana on kiellettyjä esineitä tai aineita. Tärkeimpänä huomiona on, että kaikki käsimatkatavaroissa kuljetettavat nesteet on pakattava jo kotona litran (1) kokoiseen läpinäkyvään uudelleensuljettavaan muovipussiin. Yksittäisen pakkauksen maksimiko on 100 ml. Kaikki tätä suuremmat nestepakkaukset pakataan ruumaan menevään matkalaukkuun. Ruumaan pakataan myös kaikki terävät esineet kuten sakset, veitset, työkalut ja metalliset sukkapuikot. Tutustu yksityiskohtaisiin pakkausohjeisiin  ja nesteiden kuljetusta koskeviin ohjeisiin Trafin sivuilla.

Kadonneet matkatavarat

Mikäli matkatavarasi eivät saapuneet koneen mukana, tutustu kadonneiden matkatavaroiden ohjeistukseen tästä.